Kalandra fel!

Spatulaszámoló

 A spatulaszámoló játék sok lehetőséget rejt magában. A kisebbeknek az egyszerű kirakó is izgalmas. Az alsó tagozatosok pedig a matematikai műveleteket gyakorolhatják a lenti ábra alapján.

Elkészítését elsősorban felnőtteknek ajánlom. (Gyerekekkel legfeljebb filctollal dekorálhatjuk ki a spatulákat). A szalvétát felcsíkoztam és eltávolítottam a legkülső rétegét, majd dekopázs technikával a spatulához ragasztottam. Hagyományos stiftes ragasztót is használhatunk, sőt még kevésbé pepecselősebb így. Mintás szalvétát darabonként is lehet beszerezni néhány forintért, de előkerülhetnek a régi gyűjtemények is, persze szigorúan csak a cserék!

A hátoldalára celluxszal ragasztottam fel a feladatokat, így szükség esetén variálhatóak. De tollal is felírhatjuk műveleteket, így több kirakóra lesz szükség. Spatulát patikában lehet kapni százasával pár száz forintért, de jégkrémes pálcikával is elkészíthetjük a kirakót, főleg így nyár után. Ha végképp nem jutunk hozzá, ami kizárt, egyszerű kartonból is elkészíthető a játék.

A spatulaszámoló fejleszti a gyermekek finommotorikáját (pontosan egymás mellé illesztik az elemeket), térlátásukat, és nem utolsó sorban számolási készségüket.

Tárolásánál figyeljünk oda, hogy két szalvéta ne érintkezzen, mert könnyen összeragadhatnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s