Kalandra fel!

Nyári élmények scrapbook oldalon

Scrapbook oldal készítése kiváló alkalom, arra, hogy felelevenítsük a vakáció örömteli perceit, hiszen mindamellett, hogy a fényképeket igényesen rendezhetjük el, sokat adhatunk hozzá önmagunkból. Díszíthetünk papírral, nyomdázással, festéssel stb.

A scrapbook technika az emlékek megőrzésére született, és lehetőséget kínál a személyesség kifejezésére is. Kedves példám az esküvői mini fotóalbumunk, amibe lefóliázva ragasztottam bele a férjemtől kapott első rózsa egyik lepréselt szirmát.

A profi scrapperek drága eszközökkel készítenek szebbnél szebb csodákat. Azonban számomra kedvesek, személyesebbek a házi praktikák. Gyerekeknél is ezt ajánlom.

2019. nyári élményeinkről készítettem az alábbi oldalt. Első lépésben a hátteret festettem meg vízfestékkel a klasszikus buborékfóliás módszert alkalmazva. Itt fontos, hogy szivaccsal vigyük fel a kék festéket a fóliára! Hasonló műveletet végeztem egy darab hullámkartonnal. Utána laza mozdulattal téptem szét az egyik legkedvesebb papíromat és ragasztottam fel a sarkokra. Majd egyszerű gyereknyomdákkal színesítettem a kompozíciót. Végül felhelyeztem a kiválasztott fotót és a szabad kézzel elkészített díszítő elemeket. A nyári emlékek szöveges felületet is kaptak. A kormánykerék jelképezi az origót, az élmények sokszínű lehetőségét.

Ezek a nyári kulcsszavak a legegyszerűbb örömforrások. Nem nehéz lekötni két kisbabát (akkor még kicsik voltak a fiaim), akiknek minden új, de annál nagyobb a boldogság  számomra, amikor rácsodálkoznak a világra.

Az emlékeknek ezt a felidézését, megörökítését élvezni fogják a gyerekek. Lehet buborékfóliázni, fröccsenteni, papírt tépni (ami tudjuk, nagyon hasznos), újságpapírt, kottát ragasztani. dizájnt tervezni, emlékeket belecsempészni. A mai digitális világban pedig kifejezetten izgalmas kézzel fogható új életet adni egy fotónak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s